- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ערבה ואח' נ' גו אנד סיפ בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חדרה |
17059-06-09
18.1.2011 |
|
בפני : הדסה אסיף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. נדב ערבה 2. כרמית לוי 3. גיא אדמוני 4. אברהם מלאכי 5. יוגב ערבה |
: 1. גו אנד סיפ בע"מ 2. רועי רויכמן 3. דוד גרוס 4. עמית אבני 5. אומינטסט בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.התביעה הוגשה על ידי חמישה תובעים.
2.לטענת התובעים, כפי שהוגדרה בכתב התביעה, הם כולם צעירים, שחומי עור, ממוצא תימני, והם הופלו לרעה על ידי הנתבעים.
על פי כתב התביעה, במספר תאריכים הגיעו התובעים למועדון המנוהל על ידי הנתבעים, מועדון "לנון" אך לא הותר להם להיכנס אל המועדון.
לטענת התובעים, ההחלטה שלא להתיר את כניסתם למועדון מקורה במראם שחום העור ובמוצאם התימני ,ומהווה לכן הפליה פסולה בניגוד לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א -2000.
3.הנתבעים מכחישים את כל טענות התובעים.
לטענת הנתבעים, אין כל קשר בין מוצאם של התובעים או צבע עורם לכך שלא הותר להם להיכנס למועדון.
כראייה לכך מצביעים הנתבעים על כך שהתובעים עצמם מודים כי אחדים מהם נכנסו בעבר, ויותר מפעם אחת, למועדון.
מכאן, שאין בין צבע עורם או מוצאם לבין ההחלטה שלא להתיר להם את הכניסה למועדון במועדים נשוא התביעה ולא כלום, והשיקולים שבגינם נמנעה כניסתם במועדים נשוא התביעה אין בהם משום הפלייה על פי החוק.
4.חוק איסור הפלייה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים תשס"א-2000 (להלן- החוק), נועד לתת כלים לבית המשפט להתמודד עם תופעת ההפליה במקומות המיועדים לשירות הציבור.
5.דומה שאין צורך לפרט בדבר חשיבותו ומרכזיותו של עיקרון השוויון ואיסור ההפליה בין אדם לאדם מטעמי גזע, מין, לאום, עידה, ארץ מוצא, דת, השקפה או מעמד חברתי.
חשיבותו ומרכזיותו של עיקרון זה באים לידי ביטוי בחוק.
ואולם לא חשיבותו או מרכזיותו של עיקרון השוויון עומד להכרעה בתיק שבפניי, אלא השאלה אם הופלו התובעים.
6.במילים אחרות, השאלה שעומדת לדיון היא, האם סירובם של הנתבעים לאפשר את כניסת התובעים למועדון, במועדים נשוא כתב התביעה נבעה מהפלייה אסורה או שמא מקורו בשיקולים שאין בינם ובין הפלייה ולא כלום.
7.סעיף 3א' לחוק קובע:
"מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין , נטייה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי או הורות."
8.סירוב לתת שירות מחמת עילה מהעילות הנקובות בחוק מהווה הפלייה והפלייה כזו, לפי הוראות סעיף 5א' לחוק מהווה עוולה אזרחית.
9.מחמת הקושי להוכיח הפלייה אסורה קבע החוק חזקות, שבהתקיים אחת מהן עובר הנטל אל הנתבע להוכיח כי לא הייתה הפלייה.
10.כך, קובע סעיף 6 לחוק:
" הוכיח התובע בהליך אזרחי לפי חוק זה אחד מאלה, חזקה שהנתבע פעל בניגוד להוראות סעיף 3, כל עוד לא הוכיח אחרת:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
